Facebook Kövess minket
Facebook-on!
Webshop Ugrás a
Webshopba!
Webshop Kérjen
visszahívást!

Kérje visszahívásunkat! X

Adja meg nevét, telefonszámát, és visszahívjuk:

Név:
Telefonszám:
Ma 2020. augusztus 8. (szombat) László, Eszmeralda napja van.
 • Klíma
 • Biztonságtechnika
 • Kapu
 • Napenergia
 • Központi porszívó
 • Webshop

Keresett kifejezés:
AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK
Videotechnika első osztályon fapados árakkal
2016. április 24.
Megtekintve 571 alkalommal
Írta: Securinfo
A HD felbontás iránti igény és az analóg jeltovábbítás alkalmazhatósága vezette a fejlesztőket a költségkímélő AHD technológia megalkotásához. Ahhoz, hogy könnyen megérthessük az új technológia előnyeit és erényeit, nézzük, mi késztette ennek az új eljárásnak a megalkotására a fejlesztőket.

 IP rendszerek- magas minőség, de felső kategóriás költségek

A felhasználók igénye a nagy felbontású, tökéletes kép és a kedvező ár. A normál analóg technika lehetőségei korlátozottak, a kép felbontása a PAL szabvány keretein belül marad. 
A fejlesztők új megoldásokat kerestek. Megszülettek az IP kamerás rendszerek. Itt a képminőség már megfelelt az elvárásoknak (megapixeles felbontás), de igencsak mélyre kellett a zsebbe nyúlnia annak, aki ilyen rendszert akart magáénak tudni. Igaz, manapság az árak kedvezőbbekké váltak, de a költségek a felső kategóriába esnek a mai napig.

Az IP kameráknál a képfeldolgozás (digitalizálás) magában a kamerában történik. A feldolgozott digitális jelek hagyományos nagysebességű hálózati struktúrában jutnak a rögzítőhöz. Megalkották azOnvif szabványt. A gyártók zömében használják is ezt, ezért számos gyártó eszközei kompatibilisek egymással.

 „Csak” néhány apró, de nem elhanyagolható hátránnyal kell számolni. A meglévő hagyományos koaxrendszerű hálózatok vezetékezését (ha azt korszerűsíteni akarják) számítógépes hálózatra kell cserélni (költség). Hálózati eszközöket kell alkalmazni. A megépített hálózatot be kell mérni. A rendszer beüzemeléséhez komoly számítástechnikai tudásra van szükség. A kiépítés, a rendszerelemek viszonylag drágák. ONVIF ide vagy oda, a kompatibilitás nagyon sokszor nem teljes. Előfordul, hogy kép sincs, de ha a kép meg is jelenik a rögzítőn, a mozgás érzékelés funkció a kamerában zajlik. Ha a kamerának és rögzítőnek nem ugyanaz a gyártója, nem tudom mozgásra indítani a felvételt.

Kép: TC IP A-Pro 61036 IRVF MDN 2,8-12 

HD felbontás – analóg jeltovábbítás: AHD technológia

A HD felbontás iránti igény és az analóg jeltovábbítás alkalmazhatósága vezette a fejlesztőket az AHD technológia megalkotásához. 2014-ben megjelent a Nextchip félvezetőgyártó cég az új, AHD DSP (Digital Signal Processing) és ISP (Image Signal Processing) chip-jeivel, amelyek különböző felbontásúak lehetnek :

AHD-L 960H és 720p közötti felbontással
AHD-M 720P (1280×720) HD felbontással 
AHD-H 1080p (1980 x 1080) FULL HD felbontással ( 2015. áprilisától elérhető )

Az eljárást AHD-nek (Analog HD) nevezték el. Ezt megelőzően a megapixeles felbontásra csak az IP és HD-SDI kamerák voltak képesek. Jelen esetben a kamerában alkalmazott ISP egy analóg vonalon továbbítható speciális digitális jelfolyamba kódolja a HD képtartalmat. A DVR-ben működő DSP ezt dolgozza fel. Ezt a jelfolyamot kizárólagosan AHD kompatibilis DVR tudja csak feldolgozni. A video tömörítési eljárás továbbra is H.264. Megjelentek a mindent kezelő rögzítő változatok is, amelyekképesek az analóg, az IP, és AHD kamerák együttes rögzítésére is.

Ezzel a technológiával (AHD) elérték az analóghoz hasonló alacsony árszínvonalat. Lehetségessé vált a régi analóg rendszerek képének javítása úgy, hogy megtartjuk a régi koax kábelezést. A telepítő szakembereknek ennél a technológiánál nem szükséges magas szintű hálózati ismeretekkel rendelkezni (a képzés költségei elmaradnak).

Kép: TC IP E-D 63030 IRVF MDN 2,8-12 

 

Alacsony telepítési költségek

A telepítés költségei viszonylagosan alacsonyan tarthatók, hiszen az analóg technológiánál már megszokott vezetékezést alkalmazzuk (vagy felhasználjuk), nem kellenek aktív hálózati elemek. Fontos megjegyezni, hogy UTP kábel hálózat használata esetén, AHD balun telepítése kötelező. Az analóg balunnal csapnivalóan gyenge képminőséget kapunk.

Az AHD technológia előnyei

 • HD felbontás analóg árakon
 • Nagyon jó képminőség 1 MP és hamarosan 2 MP felbontással
 • Megtartható a meglévő (koax illetve UTP) kábelezés!!
 • Gyors, költséghatékony lehetőség a maximum 0,55 MP analógról, az 1 MP és 2 MP felbontásra való korszerűsítésre
 • Nincs videó késleltetés: tömörítetlen jel, valós időben
 • Kompatibilitás: bármely gyártó DVR-e kompatibilis, bármely gyártó kamerájával
 • Könnyű OSD programozás, ahogy megszoktuk
 • Számítógépes hálózati ismeretek nem szükségesek a beüzemeléshez 

 

Videotechnikai web shopunkat itt találja!

Címkék:

Értesüljön akcióinkról, legfrissebb híreinkról, újdonságainkról: iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozás