Facebook Kövess minket
Facebook-on!
Webshop Ugrás a
Webshopba!
Webshop Kérjen
visszahívást!

Kérje visszahívásunkat! X

Adja meg nevét, telefonszámát, és visszahívjuk:

Név:
Telefonszám:
Ma 2020. augusztus 8. (szombat) László, Eszmeralda napja van.
  • Klíma
  • Biztonságtechnika
  • Kapu
  • Napenergia
  • Központi porszívó
  • Webshop

Keresett kifejezés:
AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK
Fontos változások 2015.08.01-jétől!
2015. július 30.
Megtekintve 4317 alkalommal
Írta: Rivil
A hűtés-és klímatechnikában alkalmazott üvegházhatású gázok forgalmazására, kezelésére, az ezekkel végzett tevékenységek szabályozására vonatkozóan komoly szabályozás lépett életbe a 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelettel, amely a jövőben a vásárlókat is érinti!

Hogyan tudunk klímát vásárolni és telepíttetni 2015.08.01-jétől?

Ezúton tájékoztatunk minden kedves Partnerünket, meglévő- és új Ügyfelünket, hogy, 2015. február 18-án hatályba lépett a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeit meghatározó 14/2015.(II.10.) kormányrendelet, amely 2015.08.01-jétől különösen fontos változásokat jelent a hűtéstechnikai szakma számára, érintve a Végfelhasználó vásárlót is!

A rendelet megtekinthető:

rivilklima.hu/letoltesek/klima/b4b16624bce22593c18eb1f3931fea5dkorm%C3%A1nyrendelet_142015_(ii.10).pdf

 

A rendelet által érintett vállalkozásoknak és egyes üvegházhatású gázokkal töltött berendezések üzemeltetőinek regisztrálni kell a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (NKVH) által működtetett adatbázisban.

A rendelet értelmében 2015. augusztus 1. után üvegházhatású gázzal előtöltött berendezést csak az vásárolhat, aki adószáma alapján a Hatóság adatbázisában klímagáz vásárlásra jogosult.

Ehhez a vállalkozások tevékenységének megfelelő kategóriában a regisztráción túl egyéb feltételeket is szükséges teljesítenie (pl. éves klímavédelmi felügyeleti díj, korábbi évekre vonatkozó klímagáz jelentések, esetleg egyéb nyilatkozatok benyújtása).

Tájékoztatjuk Partnereinket és Ügyfeleinket, hogy a klímaberendezések vásárlása és értékesítése tekintetében a Rivil Klíma Kft. rendelkezik klíma adatbázis regisztrációval!

 

A RIVIL KLÍMA KFT. F-GÁZ ÜGYFÉLAZONOSÍTÓJA: 1000000018591.

 

2015. augusztus 1-jét követően, klímagázzal előtöltött berendezést kereskedelmi célból vásárló vagy értékesítő vállalkozásoknak, a Hatóság oldalán működő on-line nyilvántartást kell vezetniük a vásárolt és eladott előtöltött berendezések típusonkénti mennyiségéről, készletváltozás esetén a beszállító vagy vevő nevéről, címéről, a vásárlási vagy eladási bizonylat azonosítójáról. Az adatokat a vásárlást vagy eladást követő 8 munkanapon belül kötelező rögzíteni a rendszerben!

 

FONTOS!!!

 

Végfelhasználó vásárló (akár magánszemély, akár klímagáz vásárlásra nem jogosult jogi személyiség) számára abban az esetben szabad klímagázzal előtöltött berendezést értékesíteni, amennyiben a végfelhasználó eredeti, képesített vállalkozás által kitöltött tanúsítvánnyal igazolja, hogy a jövőbeni telepítésért a vállalkozás felelősséget vállal.

A Tanúsítvány letölthető innen:

rivilklima.hu/letoltesek/klima/09abc50785b988bcb157c62332757939minta_nyilatkozat.pdf

Felhívjuk kedves Partnereink és Ügyfeleink figyelmét, hogy a Rivil Klíma Kft. rendelkezik a készülékek szakszerű telepítésre, karbantartásra, javításra, szivárgásvizsgálatára jogosító képesítéssel!

 

FORDULJANAK HOZZÁNK BIZALOMMAL!

Értesüljön akcióinkról, legfrissebb híreinkról, újdonságainkról: iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozás